Conferinţă de presă - lansare proiect pRoedl

Vineri, 13 iunie 2014, a avut loc lansarea oficială a proiectului "Fiecare student are nevoie de Practică, Remarcare, Organizare, Evoluţie, Direcţie, Lansare - pRoedl", cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeşte în oameni!”.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala Senatului a Universităţii Româno - Americane, instituţie de învăţământ superior parteneră în proiect şi s-a bucurat de prezenţa a peste 100 de participanţi: reprezentanți ai mediului de afaceri, factori de decizie ai unor companii importante de pe piaţa românească, cadre didactice, studenţi, asociații profesionale, jurnalişti. Evenimentul de lansarea fost urmat de o conferinţă de presă în cadrul căreia reprezentanţii mass-media prezenţi au pus întrebări şi au primit detalii suplimentare referitoare la beneficiile şi particularităţile proiectului, precum şi la sursa de finanţare.

Principalele întrebări adresate în timpul conferinței de presă au fost legate de modalitatea în care se va desfăşura stagiul de practică, jurnaliştii fiind interesați de serviciile de consiliere vocațională de care vor beneficia studenții participanti la proiect, de durata şi modul de remunerare a stagiului, precum şi de principalele departamente în care se va efectua practica. Întrebată de doamna Teodora Nițu, redactor la revista Finanțe şi Afaceri, dacă acelaşi student are posibilitatea de a efectua stagiul de practică în două sau mai multe departamente, doamna Anca Sucală, Managing Partner - Rödl & Partner România şi managerul proiectului pRoedl, a explicat faptul că, în cele trei săptămâni de stagiu, studenții pot dobândi cunoştințe practice aferente unui singur domeniu şi a subliniat oportunitățile de angajare oferite celor mai buni 30 de participanți din cadrul proiectului.

La conferința de presă au participat de asemenea jurnaliştii: Mugur Istode - realizator TVR, care a fost şi moderatorul evenimentului, Emiliana Dovan - redactor Finmedia şi Narine Bogdan-Caus - Ziarul Ararat.

Echipa de management a proiectului pRoedl multumeste tuturor celor care au fost prezenți la eveniment şi, mai ales, partenerilor şi colaboratorilor noştri care ne-au sprijinit în organizarea şi promovarea acestuia.